Обръщане на врата

Как да си  обърнем врата сами? Прочетете няколко практически съвети, ако сте решили да се нагърбите.

Промяната на обръщането на вратата ви от дясно отваряне на ляво отваряне може да бъде лесна задача, стига да са налице няколко важни фактора. Важно е вратата да е с еднаква височина и в двата края, т.е да не е под накалон и също така нейните елементи и дизайн да е сравнително симетричен (особено ако става въпрос за входна врата).

Ако, обаче, вратата не е симетрична от двете страни или ако предпочитате вътрешното лице да остане от същата страна, работата става по трудна. В този случай е най-добре да се обърнете към специалист или да закупите нова входна врата, ако лицето на старата е наранено.

Ако вратата е симетрична от едната и от другата страна, това може да е напълно изпълним проект „направи си сам“. Ето как да се справите:

Какво е необходимо

Съберете някои основни инструменти като:
• Остър ¾ инчово длето
• Отвертка
• Бормашина
• Кози крак
• Дървени дюбели за запълните старите отвори за винтове
• Лепило за дърво с водно защитен рейтинг
• Шкурка 120
• Няколко дървени ленти за запълване на старите отвори по касата.

Когато имате ясен ден (ако обръщате входна врата) може да започнете, тъй като вратата ще стои отворена за известно време. Извадете вратата от пантите с помощта на чук и гвоздей и я поставете върху чифт sawhorses навън.

Извадете заключващя механизъм и го поставете отново, така че външните им компоненти да са обърнати навън, след като закачите врата отново. Обърнете и метеорологичните ленти по дъното, ако има такива и я инсталирайте отново или сложете нова. Ако желаете може и да пребоядисате вратата преди да я сложите
Извадете старите панти на вратата и старите дупки с помощта на дървените елементи, лепилото и шкурката.

Може и да боядисате накрая със спрей за да изглежда еднакво. Пробийте нови дупки на отсрещната страна с помощта на бормашината и закачете вратата.

Стъпки по стъкпа:

1. Започнете с премахване на вратата. Използвайте чука и комплекта пирони, за да премахнете щифтовете в пантите. Поставете вратата на sawhorses, така че да е по-лесно да работите по нея.

2. Свалете пантите от вратата с помощта на отвертката. Пантовите листа отиват в една и съща вдлъбнатина, но ще трябва да завъртите листата, така че цевите на пантите да са от вътрешната страна. Задръжте крилото на място, пробийте пилотен отвор за всеки винт, след което забийте винт през всеки отвор на панти.

3. Попълнете дупките от пантите с помощта на дървените дюбели. Използвайте помощен нож, за да ги обръснете до размера, да ги покриете с лепило за дърво и след това да ги забиете в дупките. Дайте им възможност да изсъхнат и след това ударете излишните парчета с длето и чук.

4. Шлифовайте запълнените дупки с шкурка от 100 песъчинки.

5. Обърнете пантите с главата надолу и пробийте нови отвори за тях, така че вратата да се обърне в обратната посока.

6. Завийте пантите в новото им положение.

7. Обърнете вратата с главата надолу, за да започнете да се справяте с хардуера. Дръжката на вратата и ключалката трябва лесно да се свалят, като се развият. Следете за всички винтове или други малки части.

8. Развийте ударника и го обърнете с главата надолу, така че копчето на вратата да се побере в другата посока. Завийте го обратно на място.

9. Завийте дръжката на вратата обратно в ударника.

10. Повторете този процес за затвора.

11. Обърнете посоката на почистване на вратата с помощта на длето и чук. Добавянето на топче супер лепило ще му помогне да се задържа на място.

12. Използвайте рулетка, за да измерите разстоянието от горната част на рамката на вратата до горната част на пантите. Прехвърлете тези измервания на противоположната страна на рамката на вратата с помощта на молив.

13. Използвайте комбиниран квадрат, за да се уверите, че пантите се завършват на правилната дълбочина от другата страна на рамката на вратата.

14. Закърпете старите панти с помощта на малко скрап. Използвайте скосяващ трион, за да получите дървото до правилната дълбочина и размер.

15. Нанесете пластира с лепило за дърво и оформете ноктите, след което го изгладете гладко.

16. За да помогнете на пластира да се слее, напръскайте го с цвят, който приблизително съответства на цвета на останалата част от рамката на вратата.

17. Повторете този процес за вдлъбнатините за удар и болт.

18. Врежете новите панти от другата страна на вратата. Това ще стане по -бързо, ако използвате бормашина с накрайник за укрепване и след това издърпате излишъка.

19. Пробийте и завийте пантите в новото им положение.

20. Повдигнете вратата с щифтовете.

21. Вземете молива и цвета в стрелката за дръжката на вратата и болта. Отворете и затворете вратата няколко пъти, за да прехвърлите знака върху рамката на вратата.

22. Издърпайте новите вдлъбнатини за дръжката на вратата и ключалката. Използвайте свредлото и накрайника за укрепване, за да получите отвора за нападателя.

23. Пробийте и завийте ударната плоча в новото положение.

В зависимост от вида и материала на входната врата, процесът ще бъде различен. Тези стъпки са изпробване върху врата от фибростъкло с еднакви детайли от двете страни.

Обръщане на врата: Видео

Design and SEO by SS Studio