Скъпи приятели, днес ще Ви запознаем с някои от световните тенденции в интериорните възгледи и на какво наблягат хората при избора на интериорни врати в световен и локален мащаб.

Интериорни врати

Функциите на една интериорна врата могат доста да варират. Настрани от очевадното приложение за отделяне на лично пространство, те имат също не само звукови и топло изолиращи характеристики, но и допринасят за естетическия изглед на помещението.

В световен мащаб се забелязва тенденцията за проектиране на къщи и апартаменти със сравнително по-големи отворени пространства и като резултат, вече в едно жилище се съдържат по-малко врати от бройката им в миналото. Например, може да обърнете внимание как вече в почти всяко жилище холът и кухнята са обединени и вместо да имате две стаи, притежавате една обща.

Как да изберем подходяща врата?

Отварящ механизъм

Може би се чудите за какво говорим? Въпреки, че в България не е много популярен (тепърва навлиза в новите къщи), на Запад все по-често се използва така наречената „джобна отваряща система“ или казано по друг начин – плъзгаща.

Предимството е, че самото отваряне не изисква допълнително място, а също имате възможност да създадете гладко преминаване от стена във врата. Недостатъка е, че плъзгащия механизъм има нужда от по-голяма поддръжка в сравнение със стандартните врати.

Разбира се, винаги е добре и по-икономично да заложите на обикновената отваряща се интериорна врата.

Плъзгаща се интериорна врата

Материал

Удачно е да съобразите материала и цвета на вратата с цялостния облик на дома Ви. Фирма Еренджи предлага интериорни врати от гладък МДФ, естествен фурнир, ламиниран МДФ и „Крафт Мастер“.

Важно е да помислите и за употреба на стъкло. Използването на стъклени врати или врати с вграден елемент стъкло придават чудесно усещане за простор, а и светлината преминава по-лесно. Неудобното е, че през стъклото се вижда и може би ще се наложи да използвате затъмнено стъкло, което първо ще оскъпи продукта и второ – ще намали достъпа на светлина.

Стъклена вратаСтъклена врата

Цени и размери

Това е много интересна и дълга тема. В България може да намерите фирми и лица, които твърдят, че ще Ви изработят и монтират врата безплатно, но накрая оставате измамени. Златното правило е – качествения материал и изработка са по-скъпи.

При нас можете да намерите бюджетни интериорни врати от гладък МДФ на цена от 178.00лв. Също така ще откриете и по-висок клас като естествен фурнир и „Крафт Мастер“. Ако желаете нещо специално по ваш вкус, цената може да бъде и по-висока. Във всеки случай, имайте реални очаквания и се доверете на производител с богат опит.

Не е рядкост в един дом различните стаи да са с различни размери. Ширините са 60, 70, 80, 90 сантиметра, а височината е обикновено 200см. Съветваме Ви да се обърнете към фирмата, която сте избрали да вземат размери на място.

И не забравяйте – направете го така, че на вас да Ви харесва.

Фирма Еренджи Груп е с 20 годишен опит в производството на врати и мебели.

Design and SEO by SS Studio