Изборът на входна врата е изключително важен и отговорен. От него зависи сигурността на вашето семейство и чувството за комфорт, което изпитваме когато се приберем вкъщи. Днес ще Ви запознаем с 6 често срещани грешки при избора на входна врата.

1. Не сме направили проучване

Входната врата е сериозна инвестиция за дома и като такава заслужава подробно проучване преди да се стигне до самия избор. Интернет е богат източник за такова проучване. Важните неща на които трябва да се обърне внимание са:

• Климатичните условия
• Какъв стил харесвате
• Бюджет
• Колко скоро трябва да вземете решение

С тези точки, Вие влизате с една идея по-подготвени в своето проучване.

2. Грешен монтаж

Да са служи на своята на функция, една входна врата задължително трябва да е монтирана правилно. Ако сте фен на „Направи си сам“, трябва да сте много предпазливи в техническата дейност. Запитайте се дали Ви е ясен целия процес на монтажа, имате ли нужните инструменти, наясно ли сте как желаете вратата да стои и можете ли да извършите необходимите корекции по нея за я поставите по желания начин. Ако имате колебания, доверете се на професионалисти, ще си спестите доста главоболия.

3. Не съобразяваме архитектурата

Представете ли една приятна къщурка с множество дървени елементи, дървена тераса и дървени стълби, а на прага стои сива метална врата. Ще ви се иска да я разбиете. За да не се получават такива ситуации, съобразете архитектурата на вашето жилище, без значение дали е блок или къща. Ако вратите на съседите да от еднакъв тип, изберете същия и за вас. Ако не го направите, ще дразните и тях и себе си в бъдеще.

4. Гледаме само цената

Най-евтината врата в най-близкия магазин или в Интернет може да ви примами с цената си, ала има голяма вероятност да се разпадне още при най-малкия натиск. Входната врата е портала към вашия дом. Постъпете отговорно, съобразете и цена и качество. На пазара има голям избор от блиндирани входни врати и метални входни врати, които предлагат и двете.

5. Подвеждаме се по дизайна

Разглеждаме по Интернет и си харесваме врата. Изглежда страхотно. После разбираме, че вратата разполага с най-ниското ниво на защита. Сигурността при една входна врата трябва да бъде на първо място. Винаги се интересувайте от нивото на сигурност при една врата – степен за заключване, брой на брави, скрити панти. Защитата на вратата е защита на семейството Ви.

6. Не работим с професионалисти

Много от нас нямат необходимото време да направят  проучване на възможностите за входна врата. Затова е добре при избора да се доверим на професионалисти с години опит в бранша. Както няколко пъти наблегнахме, сигурността е от най-голямо значение.

Design and SEO by SS Studio